40 88 13 05

Præsident Bill Clinton SCANDINAVIAN TOUR

D. 29. september 2006 var Frederikshavn på den anden ende. Et prestigefyldt besøg fra USA. En amerikansk ekspræsident.
En punktlig amerikansk ekspræsident trådte ind på scenen i Arena Nord i Frederikshavn klokken 20:30 d. 29. september 2006 og startede sin tale med ordene:
– Nu, hvor jeg ikke længere er præsident, kan jeg få lov til at sige lige, hvad jeg vil. Men selvfølgelig er der heller ikke nogen, der længere bekymrer sig om, hvad jeg mener.
Forud for Bill Clintons, eller William Jefferson Clinton, indtræden på scenen, havde FN’s tidligere våbeninspektør, Hans Blix, snakket de 2500 publikummer varme med et oplæg om blandt andet masseødelæggelsesvåben.

Alt dette var kulminationen på kun 7 ugers hektisk planlægning fra muligheden opstod via netværksarbejde for at få Bill Clinton til Frederikshavn – og senere hans “Scandinavian Tour” til Tromsø, Aarhus, Bergen og Oslo. Denne mulighed opstod via netværk. Jeg kan faktisk takke de to gamle fodboldlegender, Lars Høgh og Brian Laudrup for at skabe mig en tilværelse med besøg af præsidenter i Skandinavien. 

Jeg har kendt Lars Høgh siden midten af 90´erne og han introducerede mig for Brian Laudrup og i foråret 2006 ringer telefonen ud af det blå, det er Brian Laudrup der fortæller at en fra hans netværk, faktisk hans nabo, kender Bill Clinton, om ikke det var en ide at invitere ham til Frederikshavn. Sammen med den daværende direktør for Arena Nord i Frederikshavn, Claus Pedersen, mødtes vi med manden på et hotel i København og 7 uger senere stod han på talerstolen i Frederikshavn og ”the rest is history”.

KONTAKT HENRIK RØDE JENSEN

40 88 13 05

Email: hrj@derfor.eu