40 88 13 05

poul madsen - foredrag

Man skal ikke være bange af sig, hvis man er chefredaktør på Ekstra Bladet. Og det er Poul Madsen heller ikke. Han er kendt som en af Danmarks skarpeste debattører og er nu foredragsholder, moderator, fast kommentator i ’News & Co.’ på TV2, klummeskribent i ’Altinget’ og kommunikationsrådgiver med eget firma.

Han er en no-bullshit-type, der altid siger, hvad han mener, og han lever fuldt og helt op til sloganet ’Tør, hvor andre tier’ – også når han holder foredrag.

Poul Madsen udgav i 2022 den meget roste bog Bag forsiden – medier, magt og Messershit, der handler om den mest dramatiske omstilling, danske medier nogensinde har været igennem, samt om de utallige shitstorme Poul Madsen oplevede i sine 14 år i spidsen for Ekstra Bladet.

Poul Madsen er en no-bullshit-type
der altid siger, hvad han mener!

FOREDRAG 1:

Spin demokratiet – er folkestyret løbet af sporet?

Medierne ser sig traditionelt som folkestyrets vagthund, men er de i virkeligheden blevet politikernes lænkehund? Fakta er, at tilskuddene til de politiske partier i de sidste 30 år er steget med intet mindre end 600 %, mens medierne i samme periode har kæmpet for at overleve.

Poul Madsen viser, hvordan det på afgørende vis har forskubbet magtbalancen. Det er et på én gang både rystende og underholdende foredrag, krydret med en række anekdoter og skræmmende eksempler på, hvordan offentligheden er forsøgt manipuleret.

Det er også en historisk fortælling, hvor Poul tager os med tilbage til de første lidt amatøragtige forsøg på politisk spin under Poul Nyrup Rasmussen frem til, at Mette Frederiksen placerede en hel hær af særlige rådgivere i ministerierne.

Er folkestyret truet, eller er det hele bare en naturlig udvikling i et moderne demokrati? Det får du svar på i foredraget som alle, både magthavere, politisk interesserede og helt almindelige borgere, er nødt til at høre.

FOREDRAG 2:

’Medielandskabet uden filter’

Medierne ændrer sig radikalt i disse år, også deres betydning. Sociale medier har taget over fra de traditionelle medier og næste revolution er godt på vej med kunstig intelligens.

Har vi overhovedet papiraviser om fem år? Og hvor mange medier og journalister overlever?

Det er nogen af de spørgsmål Ekstra Bladets mangeårige chefredaktør Poul Madsen gennemgår, når han uden filter kårer vindere og tabere.

Hvem behøver du lytte til og hvem har gjort sig selv ligegyldige?

Og hvad betyder politikernes egne sociale mediers for demokratiet?

FOREDRAG 3:

Bag forsiden – medier, magt og Messershit

Få danskere har stået i så mange shitstorme, som Ekstra Bladets chefredaktør gennem 14 år, Poul Madsen. Ofte har han selv skabt problemerne, men lige så mange gange er han blevet forsøgt væltet af pinden. Det lykkedes aldrig. Men overlevelsen har ikke været uden omkostninger. Det har kostet venskaber, trusler på livet og utroligt mange arbejdstimer.

I dette meget personlige foredrag får du en sprudlende fortælling om at redde sig selv og sin virksomhed gennem kaos. Vi kommer med helt ind bag facaden både på Ekstra Bladets redaktion og i Poul Madsens liv. 14 vanvittige, sjove og grænseoverskridende år. Og som altid, når Poul Madsen taler, bliver ingen skånet – heller ikke ham selv.

Du kan vælge dette foredrag på to måder:

Poul Madsen udvælger selv 6-8 dramatiske shitstorme fra sin tid på Ekstra Bladet.

Publikum vælger løbende under foredraget, hvad de vil høre om. Publikum kan vælge mellem 20 shitstorme, som Poul Madsen har stået i, og disse præsenteres på en ”Ekstra Blads-forside” på storskærm.

FOREDRAG til BACKSTAGE:

SHITSTORM – inside fra Danmarks mest stormomsuste arbejdsplads

Kom med ind bag facaden på en af pressens hårdeste hunde og Danmarks mest stormombruste medie Ekstra Bladet, når avisens tidligere chefredaktør åbner op for posen og giver dig et unikt indblik i hvordan medierne tænker og agerer. Du får anekdoter og fortællinger som du troede var fantasi, men som var hverdagen.

I 14 år stod Poul Madsen i spidsen for Ekstra Bladet og han lover at fortælle om de utalllige opsigtsvækkende afsløringer og shitstorme, som avisen var igennem i hans tid som chef og det hele krydres med underholdende anekdoter og skarpe hug.

Samtidig med skandalerne mistede den traditionelle guldrandede forretning papiravisen pusten. Det krævede omstilling i rekordfart for at bundlinjen ikke gik i rødt.

 

Derfor får du:

  • Et nærgående indblik i kriseledelse
  • De vildeste historier set indefra
  • Hvordan man balancerer mellem bundlinje og etik
KONTAKT HENRIK RØDE JENSEN

40 88 13 05

Email: hrj@derfor.eu