40 88 13 05

NORDJYSKE MEDIER den dag cirkus kom til byen

Nordjyske Medier ønskede at skabe en event for alle journalister, fotografer og andre med tilknytning til redaktionen.

Den skulle afspejle dagligdagen på NORDJYSKE redaktionen.

Mit kreative team gik i gang og kom frem til, at det at udgive en avis og det at lave en cirkusforestilling afspejler hinandens verden virkelig godt.

At udgive en ny avis hver dag, her starter man på bar bund hver dag, der kommer input til hvad morgendagens avis skal indeholde, i løbet af dagen kommer der pludselig akutte opgaver, så journalister og fotografer skal være omstillingsparate.

Det samme gælder for et cirkus. Ny by hver og hver anden dag, cirkusteltet skal rejses, bænke sættes op, uforudsete opgaver skal løses i løbet af dagen, da man er i en ny by ret tit, og i løbet af eftermiddagen skal der serveres en ny cirkusforestilling, herefter pilles teltet ned, og karavanen kører mod en ny by

Så opgaven for de ca. 300 redaktionelle medarbejdere gik på, at skabe sin egen cirkusforestilling og efterfølgende spille forestillingen for hinanden. Da Avisen jo skal udkomme hver dag, delte vi de redaktionelle medarbejdere i to lige store hold. Da medarbejderne på NORDJYSKE ikke kendte til opgaven før på selve dagen, fik alle på dag 1 mundkurv på, så deltagerne på dag 2 ikke fik splittet oplevelsen af.

Vi entrede med det omrejsende Cirkus Charlie, som stillede med stærkeste opstilling med telt, karavane af biler, cirkusartister og teltholdere. Om formiddagen øvede og trænede alle medarbejdere de forskellige muligheder som, artisteri, klovneri, magi og meget mere. Cirkusteltet skulle jo samtidigt rejses, så i løbet af dagen hev cirkusdirektøren enkelte medarbejdere ud af træningen for at hjælpe med at rejse teltet. Med god hjælp fra artisterne blev der sammensat hele tre forskellige cirkusforestillinger i teltet som medarbejderne så spillede for hinanden, og til slut blev der dækket op i teltet og en lækker middag blev serveret for alle de trætte cirkusartister. Herefter blev teltet pillet ned og gjort klar til næste dag hvor det andet hold redaktionelle medarbejdere mødte op, og så startede hele møllen igen med at skabe en cirkusforestilling …

En dag de mange redaktionelle medarbejdere på Nordjyske Medier aldrig glemmer.

KONTAKT HENRIK RØDE JENSEN

40 88 13 05

Email: hrj@derfor.eu