40 88 13 05

SAMUEL RACHLIN - foredrag

Oplev spændende og fascinerende foredrag: “Putins krig“, “Mens vi venter på Trump” eller spændende fortællinger om hans familiehistorie med deportation til Sibirien, hans sibiriske barndom, og hans rejse tilbage til hans fødeegn og gensyn med skolekammerater og besøg på de steder, hvor han voksede op.  

Kom helt tæt på
SAMUEL RACHLIN

Som et af de mest genkendelige navne i dansk udenrigsjournalistik har Samuel i årtier dækket begivenheder, der har formet verden og vores tids historie. Fra sine første reportager som helt ung journalist fra Jerusalem efter Seksdags-Krigen over Berlinmurens fald, Sovjetunionens sammenbrud, krigen på Balkan til Majdanoprøret i Kyiv, stormen på Capitol Hill og Ruslands krig mod Ukraine har han rapporteret fra verdens brændpunkter og fortalt om klodens tilstand og store historiske begivenheder. Som den selvskrevne verdensmand er Samuel gået hjemmevant ind og ud af regeringsbygninger både i Washington, Moskva og andre hovedstæder for at interviewe politiske ledere, rådgivere og eksperter. Men han har også altid haft sans for, at storpolitik ikke kun drejer sig om diplomati og konferencer. Han har et skarpt blik for de almindelige mennesker på gaden. Han har bragt deres synspunkter og bekymringer ind i danskernes stuer på en måde, der har gjort udenrigspolitik nærværende og vedkommende. Det gjorde han både som Danmarks Radios Korrespondent i Sovjetunionen og siden i Rusland under Mikhail Gorbatjov, Boris Jeltsin og Vladimir Putin, og som TV2s korrespondent i USA og sidenhen som selvstændig skribent med bopæl i Washington gennem mange år. Han var også med til at starte TV2s Nyheder og var stationens første Studievært.

Samuel Rachlin er i dag udenrigspolitisk kommentator på Berlingske, en efterspurgt foredragsholder og ordstyrer og optræder i radio- og TV-programmer for at kommentere aktuelle udenrigspolitiske emner.
Nu skriver han bøger og har som forfatter høstet stor anerkendelse for sine bøger bl.a. for bestselleren ”Jeg, Putin”, der udkom i 2014 og udgivet i en ny udgave i 2022, essaysamlingen ”Mig og Stalin”, bogen om Den Kolde Krigs historie ”Bag Den Kolde Krigs Tåger”, og ”Folket og Magten”, der handler om populisme som fænomen i vores tids politik. Han har også skrevet Morten Grunwalds Erindringer og Snedker Ejnar Pedersens livshistorie ”Håndværk og livsværk.”

FOREDRAG

1. PUTINS KRIG.

Et foredrag om Ruslands ødelæggelseskrig mod Ukraine og den aktuelle militære og politiske situation. Samuel fortæller om krigens historiske forudsætninger og Vladimir Putins drøm om at genoprette Ruslands status som stormagt og hans vision om en ny verdensorden. Foredraget handler også om russisk identitet, Ruslands svaghed for utopier gennem hele sin historie, om Putins døds- og krigskult, og om den rolle løgnen spiller både i hverdagen og i det storpolitiske spil. Hvordan kan Putin slippe af sted med sit forehavende, og hvordan kan Vesten forklare, at man lod ham gøre det?

2. MENS VI VENTER PÅ TRUMP

Foredraget handler om den aktuelle situation op til det kommende valg i 2024 i et dybt polariseret Amerika.
Samuel Rachlin fortæller om et republikansk parti, der er blevet så radikaliseret, at både amerikanere og udenlandske iagttagere er bekymrede for det amerikanske demokratis fremtid. Samuel, der har tilbragt over 30 år i USA som journalist og forfatter, har svært ved at genkende det land, han oplevede første gang i 1976. Han kortlægger nogle af de politiske fænomener og konflikter, der er på spil, og som Donald Trump har forstået at udnytte til at bane vejen til Det Hvide Hus og kaste USA ud i den mest kaotiske politiske tilstand i nyere tid. Kan han gøre det igen, og hvad vil det betyde for USA og for resten af vores verden?

3. FAMILIEHISTORIER

Samuel Rachlin tilbyder også flere foredrag om sin familiehistorie med deportation til Sibirien, sin sibiriske barndom, og sin rejse tilbage til sin fødeegn og gensyn med skolekammerater og besøg på de steder, hvor han voksede op. Han taler også om Danmark, som han har oplevet som barn og som voksen, og et af foredragene handler om de danske sange, han lærte, da han kom til landet, og som hjalp ham med at blive dansk.

KONTAKT HENRIK RØDE JENSEN

40 88 13 05

Email: hrj@derfor.eu